Skip to content

Historie

Leiren er et aktivitetstilbud til utviklingshemmede fra Agder og Rogaland. Hensikten med leiren er å gi et organisert idrettstilbud vinterstid til denne fargerike gruppen. Målet er videre at utviklingshemmede selv skal settes i stand til å drive en vinteraktivitet, som ledd i å ivareta egen fysisk-, psykisk- og sosial helse.

Leiren har en lang og stolt tradisjon helt tilbake til 1987. Gjennom årene har leiren vokst og endret seg i takt med samfunnet, men formålet med å spre idrettslede blandt uviklingshemmede har stått sentralt hele veien. Leiren er et non-profit arrangement som i stor grad er basert på innsats fra frivillige.

Fra Hovdenleiren til Superleiren

Hovdenleiren har gjennom over 30 år fått en helt spesiell plass i hjertet til deltakere, instruktører og ledsagere. Når leiren nå bytter navn til Superleiren, er det derfor litt vemodig å ta farvel med det gamle navnet. Likevel betyr ikke nytt navn de store endringene. Mange av menneskene som har skapt leiren de siste årene vil fortsatt være med oss og aktivitene vi kjenner fra tidligere vil være de samme.

Det nye navnet er en del av et større samarbeidsprosjekt mellom idrettskretsene i Agder, Rogaland og Vestland.

Satsingen skal bidra til at flere mennesker med utviklingshemming blir mer fysisk aktive, får oppleve økt mestringsfølelse og får bli en del av idrettsfamilien.

2023 var det første året leiren ble arrangert i Sirdal. Leiren i Sirdal er et tett samarbeid mellom Agder og Rogaland Idrettskrets og kretsene arrangerer i år hver sin Superleir i uke 11 og 12 og har som mål å spre konseptet til andre distrikt, noe som har ført til Superleir i Voss/Myrkdalen. I 2025 håper vi å arrangere Superleir i Møre og Romsdal også.

Vi ønsker å arrangere leiren på steder med gode snøforhold, samt holde kostnadene nede.

Leirlivet

Leiren starter søndag/mandag, der deltakerne blir kjent med instruktørene og fordeles i grupper basert på aktivitet. Hver gruppe har 4-5 instruktører, i tillegg til en hovedinstruktør som sørger for at alle deltakerne blir ivaretatt.

Gjennom uken vil deltakerne delta på ulike aktiviteter sammen med gruppen sin. Torsdag møtes alle til Supermesterskapet der flaggene vaier og kubjellene ringer i kjent mesterskapsstil. Det hele avsluttes med idrettsbankett på torsdag kveld med taler, sang og dans.

Sirdal Høyfjellshotell

Sirdal høyfjellshotell vil være basen for Superleiren 2023. Her vil alle deltakere og instruktører bo sammen gjennom uka.

Hotellet ligger i et vakkert vinterlandskap, med kort vei til langrennsløyper og alpinanlegg.

Frokost og middag vil bli servert i hotellets resturant, mens lunsj spises ute under aktivitetene.
Det er gode muligheter for å være aktiv også på kveldene inne på hotellet. Her kan vi tilby et stort dansegulv, badebasseng og ulike brettspill.
Les mer om hotellet på www.hotelsirdal.no

Reisen hit
Kristiansand: 189 km – 2:40 timer med bil
Arendal: 231 km – 3:30 timer med bil
Stavanger: 110 km – 2 timer med bil

 

Bilder fra tidligere superleir

Klikk på bildene om du ønsker se dem større.