Skip to content

Hva er Superleiren?

Superleiren er en vinterleir for utviklingshemmede over 16 år. Dette er en leir som har som mål å skape mange gode øyeblikk og minner, både for deltakerne og arrangørene.

I samarbeid med elever fra (skolen), ønsker vi å skape en trygg og god arena for deltakerne.

Hensikten med leiren er å gi et inkluderende og spennende vintertilbud, der fokuset er mestring og glede gjennom aktivitet.

Om leiren

Leiren er et aktivitetstilbud med hensikt om å gi et organisert aktivitetstilbud på vinterstid.

Videre ønsker vi at leiren inspirerer deltakerne til å selv sette i gang vinteraktiviteter i etterkant for å ivareta egen fysisk-, psykisk-, og sosial helse.

Leirlivet

Leiren starter med bli-kjent aktiviteter hvor deltakerne blir kjent med instruktørene og fordeles i grupper basert på aktivitet.

Hver gruppe får 4-5 instruktører, i tillegg til én hoved instruktør som sørger for at alle deltakerne blir godt ivaretatt.

Gjennom uken vil deltakerne delta på ulike aktiviteter sammen med gruppen sin.

Leiren avsluttes med en bankett lørdag kveld med sang og dans. Bankett er inkludert i prisen.

Aktiviteter

Gjennom uken får deltakerne anledning til å prøve ut ulike aktiviteter. Hovedaktivitetene inkluderer langrenn, alpint og aking. I tillegg til hundekjøring, kanefart, HADO, freestyle og andre innendørs aktiviteter.

Med idrettsglede som utgangspunkt, tilpasses nivået den enkelte, samtidig som deltakerne utfordres til å teste egne grenser.

Praktisk informasjon

Leiren arrangeres på Myrkdalen Hotel. Ved behov settes det opp buss til hotell både ankomst- og avreisedagen. Alle måltider er inkludert i deltakeravgiften.

Leiren er åpen for deltakere med og uten ledsager. Dersom deltaker reiser uten ledsager, forutsetter dette at vedkommende er selvhjulpet når det gjelder medisiner og stell. Førstegangsdeltakere må ha med ledsager, dersom annet ikke er avtalt.

Vi ønsker å finne gode løsninger slik at flest mulig kan delta på leiren. Ta kontakt dersom du har behov for ekstra tilrettelegging eller har andre spørsmål.